Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sok z brzozy - naturalne i silne wsparcie organizmu
Jeżówka purpurowa – Echinacea purpurea
Bylica pospolita – Artemisia vulgaris
Miód Manuka - pochodzenie, właściwości, działanie
Darmowa dostawa już od 250 zł. Kontakt:503121858(8-14),608598861(godz16-20) Wysyłamy na bieżąco
Wybierz w koszyku gratis za 1 grosz przy zamówieniu od 150zł
W Ekologicznym Sklepiku zaopatrzysz się w zdrową i smaczna żywność, którą wyprodukowano z użyciem naturalnych składników. Zamówisz tutaj między innymi masło kokosowe spożywcze o niskiej zawartości tłuszczu, więc jest dobrą alternatywą dla oleju z tego egzotycznego owocu. Wyróżnia się dodatkowo charakterystycznym smakiem i aromatem, dlatego stanowi nieoceniony dodatek do dań na słodko i egzotycznych potraw kuchni karaibskiej. Sprzedajemy produkt w słoikach o zróżnicowanej pojemności i atrakcyjnej cenie.
Masło kokosowe
Do produkcji masła kokosowego używany jest cały miąższ, zarówno błony, jak i tłuszcz, który jest mielony na jednolitą pastę o jedwabiście gładkiej konsystencji. Końcowy produkt jest bogaty w składniki odżywcze, dlatego warto uwzględnić go w swojej diecie. Wyróżnia się optymalną zawartością białka i węglowodanów i wspiera funkcje trawienne, dzięki dużej podaży zawartego w nim błonnika. Ma przyjemny, delikatny aromat oraz smak kokosu, który wzbogaca wszystkie ciasta i desery, które nim przyprawisz.
Do czego wykorzystać masło kokosowe spożywcze?
Na bazie tego artykułu przyrządzisz wyborne kremy do tortów, ciastek i innych wypieków, które będą miały delikatny smak kokosowy, nadający im ciekawego charakteru. Masło z kokosa polecane jest także do koktajli owocowych i warzywnych. Dzięki niemu Twoje ulubione smoothie będzie bardziej pożywne, dzięki zwiększonej kaloryczności i podaży białka. Wyrób wykorzystywany jest również jako smarowidło, zarówno bez dodatków, jak i w połączeniu z kakao czy rozdrobnionymi orzechami. Możesz też od razu zamówić gotową pastę kakaową w naszym sklepie.
Charakterystyczny smak kokosowy masła jest wykorzystywany w kuchni karaibskiej oraz Ameryki Południowej. Ten delikatny tłuszcz wzbogaci bowiem każdy gulasz warzywny lub mięsny. Jest powszechnie stosowany nie tylko w rejonach naturalnego występowania kokosów. Znajdziesz go w składzie wielu tradycyjnych potraw azjatyckich, zwłaszcza tajskich i indyjskich oraz afrykańskich. Jeśli lubisz eksperymenty kulinarne, koniecznie zamów ten wyrób i samodzielnie stwórz ciekawe połączenia smaków z jego pomocą.