Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sok z brzozy - naturalne i silne wsparcie organizmu
Jeżówka purpurowa – Echinacea purpurea
Bylica pospolita – Artemisia vulgaris
Miód Manuka - pochodzenie, właściwości, działanie
Darmowa dostawa już od 250 zł Kontakt:503121858(8-14),608598861(godz16-20) Wysyłamy na bieżąco
Wybierz w koszyku gratis za 1 grosz przy zamówieniu od 150zł
Masło z orzecha kokosowego BIO 1000g - Dr Goerg (Bio-Kokosmus)
Opis
Charakterystyka:
bogaty, znakomity smak i aromat
rozpuszcza się w ustach pozostawiając lekki, orzechowy posmak
łatwo się rozsmarowuje
nie musi być przechowywany w lodówce
aby rozpuścić masło, umieść słoik w gorącej wodzie na ok. 2 minuty
Masło kokosowe Dr Goerg
Masło kokosowe należy przechowywać w zamkniętym słoiku w temperaturze pokojowej. Nie należy wystawiać produktu na bezpośrednie promieniowanie słoneczne. Masło gęstnieje w temperaturze poniżej 24°C jednak nie ma to wpływu na jakość produktu.
Zastosowanie:
do gotowania oraz pieczenia
do deserów i innych wyrobów cukierniczych
do koktajli, szejków i innych napojów
jako smarowidło (np. do pieczywa)
Masło kokosowe BIO Dr. Goerg jest:
nie wybielane - nie rafinowane - nie hartowane - bez sztucznych dodatków - nie pozbawione zapachu - znakomite do gotowania, smażenia, pieczenia - produkt bez laktozy oraz bezglutenowy - produkt wegański, surowy (raw food)
100 g produktu zawiera:
Wartość kaloryczna: 2874 kJ/698 kcal
Białka: 7,0 g
Węglowodany: 6,0 g
Tłuszcz: 68,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 61,3 g
- jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 2,7 g
- wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
Błonnik pokarmowy: 15 g
Zawiera 15% błonnika, 7% białka oraz odżywcze tłuszcze.
Gwarancja świeżości
Producent masła Dr. Goerg gwarantuje, iż jest ono wytwarzane w ciągu 3 dni od zebrania orzechów w temperaturze nieprzekraczającej 38 st. C.
Jakość Premium
Niezastąpione w Twojej kuchni! Wytworzone z najlepszych, dojrzałych orzechów kokosowych. Olej kokosowy tłoczony na zimno, miąższ orzecha oraz mleczko kokosowe powstające w ciągu trzech dni od momentu zbiorów, zostają przetworzone na kremowe masło, zawierające wszystkie wartościowe składniki odżywcze kokosa.
Rozpływające się w ustach masło kokosowe zadowoli każde podniebienie – czy to jedzone samo, czy smarowane na chleb czy też jako składnik wypieków, sosów czy wreszcie jako składnik egzotycznych sałatek!
Kraj pochodzenia: Filipiny
Składniki: 100% masło kokosowe BIO
Pojemność: 1000g