

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sok z brzozy - naturalne i silne wsparcie organizmu
Jeżówka purpurowa – Echinacea purpurea
Bylica pospolita – Artemisia vulgaris
Miód Manuka - pochodzenie, właściwości, działanie
Darmowa dostawa już od 250 zł. Kontakt:503121858(8-14),608598861(godz16-20) Wysyłamy na bieżąco
Wybierz w koszyku gratis za 1 grosz przy zamówieniu od 150zł
Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 5kg - Młyn Ciechanowiec





Opis
Mąka pszenna Ciechanowiecka typ 500 5kg - Młyn Ciechanowiec
Do produkcji mąki ciechanowieckiej używane są najlepsze odmiany pszenicy, co sprawia, że jest ona biała i idealnie sypka. Polecana do niemal wszystkich potraw mącznych, warto więc mieć duże opakowanie. Przygotujesz z niej placki, makarony, kluski, ciasto na pizzę czy chleb.
Składniki: mąka pszenna ciechanowiecka typ 500, nie zawiera substancji dodatkowych.
Wartość odżywcza:
Białko z obliczeń 8,94, wynik laboratoryjny 0k 13 %
Błonnik pokarmowy 2,63 %
Cukry ogółem 2,94 %
Popiół ogólny 0,47 %
Wartość energetyczna 1462 kJ/100 g z obliczeń
Wartość kaloryczna 345 kcal/100 g z obliczeń
Zawartość glutenu minimum 27 %
Zawartość netto: 5kg
Młyn Ciechanowiec znajduje się na Podlasiu. Jego tradycja sięga 1901 roku. Mąki ciechanowieckie są wytwarzane z polskich zbóż skupowanych bezpośrednio od rolników z województwa podlaskiego i mazowieckiego, a do ich produkcji nie używa się żadnych polepszaczy ani środków chemicznych.