

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Jeżówka purpurowa – Echinacea purpurea
Bylica pospolita – Artemisia vulgaris
Miód Manuka – pochodzenie, właściwości, działanie
Truskawkowo-kokosowy napój
- Darmowa dostawa już od 200 zł Kontakt: godz 8-15 503121858 godz 16-20 608598861 Wysyłamy na bieżąco
Kawa z topinamburu Eko 200g (tuba) - Dary Natury
Opis
Ekologiczna kawa z topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka
Kawa z topinamburu jest smacznym i zdrowym napojem polecanym głównie dla cukrzyków.
Właściwości kawy z topinamburu
Ze względu na wysoką zawartość inuliny, żelaza, potasu oraz witamin C i B1 w kłączach topinamburu, a także dodatek korzeni mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciwcukrzycowych, kawę tę polecamy głównie cukrzykom.
Poza tym produkt posiada właściwości pobudzające i odtruwające oraz reguluje trawienie.
Sposób przygotowania (przepis na 1 szklankę):
Jedną czubatą łyżeczkę kawy z topinamburu wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg uznania.
Skład: ekologiczne prażone kłącze topinamburu 60%, ekologiczny prażony korzeń mniszka lekarskiego 37%, ekologiczne przyprawy: kardamon, cynamon, goździki (3%)
Masa netto: 200g
Beata L
Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest bogate w witaminę C i B1 i bardzo niski indeks glikemiczny.Dlatego ta kawa jest doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków..Dodatkowo pobudza,odtruwa i reguluje trawienie.W smaku bardzo smaczna.To takie dwa w jednym gdyż posiada właściwości zdrowotne i delektuje podniebienie.Ja po zaparzeniu dodaję do niej trochę mleka i szczyptę cukru.