Kanapki z awokado i kokosem 0 Dodano: 27-08-2016 w kategorii: Przepisy, Kanapki autor: admin ! SKŁADNIKI: 200ml mleko kokosowe BIO (½ puszka) 1 dojrzałe awokado 1 cebula ½ cytryny Świeże liście bazylii 6 łyżek mąki kokosowej BIO 1 szczypta mielonej kolendry Sól Pieprz 2 pomidory kiściowe 5 łyżek oleju kokosowego BIO 3 kromki chleba SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wymieszaj trzepaczką mleko kokosowe tak aby uzyskać kremową konsystencję. Obierz awokado, usuń pestkę, uzyskany miąższ skrop cytryną i wymieszaj z mlekiem kokosowym. Pokrój cebulę w drobną kostkę i razem z kilkoma listkami świeżej bazylii dodaj do awokadu z kremowym mlekiem. Dodaj mąkę kokosową BIO w ilości aby uzyskać pożądaną konsystencję. Dopraw solą, pieprzem i kolendrą. Sparz wrzątkiem pomidory, usuń ich wewnętrzną część i pokrój w małe kawałki, do których następnie dodaj odrobinę świeżej bazylii. Usmaż chleb na oleju kokosowym. Rozprowadź kokosowy krem z awokado i udekoruj pomidorem. SMACZNEGO !!!