
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Miód Manuka – pochodzenie, właściwości, działanie
Truskawkowo-kokosowy napój
Kanapki z awokado i kokosem
Czystek siwy – Cistus incanus L.
Kontakt: 608598861 (godz. 8-21) Sklep wysyła na bieżąco.
Darmowa dostawa od 200 zł. RABAT 15% DO 8 MARCA NA KOSMETYKI
Cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej 280g - Dr Goerg





Opis
Cukier z kwiatów palmy kokosowej to prawdziwy rarytas. Jest zbierany ręcznie z kwiatów ekologicznych palm kokosowych. Nie zawiera sztucznych aromatów, barwników i konserwantów. Można nim zastąpić zwykły cukier, ma delikatny karmelowy smak i jest dużo zdrowszy. Zawiera wiele składników odżywczych. Jest bogaty w żelazo, potas, cynk, magnez i witaminy. Ponadto zawiera tak zwane "wolne rodniki" i ma bardzo niski indeks glikemiczny (GI) 35, co daje mu przewagę nad innymi słodzikami, nawet cukrem trzcinowym czy miodem. Jest polecany głównie cukrzykom i osobom na diecie.
Cukier kokosowy można używać między innymi do słodzenia ciepłych i zimnych napojów, a także jako składnik domowych wypieków, gofrów, naleśników i koktajli owocowych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1656 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 0,0 g
- W tym tłuszcze nasycone <0,0 g
Węglowodany 95,9 g
- W tym cukry 91,0 g
Błonnik pokarmowy 0,9g
Białko 1,2 g
Sól 0,01 g
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Cukier z kwiatów palmy kokosowej Dr Goerg to w 100% naturalny, ekologiczny produkt.
Gwarancja świeżości : od zbioru do przygotowania gotowego produktu upływa maksymalnie 72 godziny.
Nie zawiera żadnych dodatków
Indeks glikemiczny tylko 35
Produkt jest wolny od GMO.
Nie zawiera glutenu i laktozy.
Kraj pochodzenia: Filipiny
Masa netto: 280g