
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Bylica pospolita – Artemisia vulgaris
Miód Manuka – pochodzenie, właściwości, działanie
Truskawkowo-kokosowy napój
Kanapki z awokado i kokosem
Darmowa dostawa już od 200 zł Kontakt:(godz.7-15) 503121858,(godz16-20) 608598861 Wysyłamy na bieżąco
Cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej 280g - Dr Goerg
Opis
Cukier z kwiatów palmy kokosowej to prawdziwy rarytas. Jest zbierany ręcznie z kwiatów ekologicznych palm kokosowych. Nie zawiera sztucznych aromatów, barwników i konserwantów. Można nim zastąpić zwykły cukier, ma delikatny karmelowy smak i jest dużo zdrowszy. Zawiera wiele składników odżywczych. Jest bogaty w żelazo, potas, cynk, magnez i witaminy. Ponadto zawiera tak zwane "wolne rodniki" i ma bardzo niski indeks glikemiczny (GI) 35, co daje mu przewagę nad innymi słodzikami, nawet cukrem trzcinowym czy miodem. Jest polecany głównie cukrzykom i osobom na diecie.
Cukier kokosowy można używać między innymi do słodzenia ciepłych i zimnych napojów, a także jako składnik domowych wypieków, gofrów, naleśników i koktajli owocowych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1656 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 0,0 g
- W tym tłuszcze nasycone <0,0 g
Węglowodany 95,9 g
- W tym cukry 91,0 g
Błonnik pokarmowy 0,9g
Białko 1,2 g
Sól 0,01 g
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Cukier z kwiatów palmy kokosowej Dr Goerg to w 100% naturalny, ekologiczny produkt.
Gwarancja świeżości : od zbioru do przygotowania gotowego produktu upływa maksymalnie 72 godziny.
Nie zawiera żadnych dodatków
Indeks glikemiczny tylko 35
Produkt jest wolny od GMO.
Nie zawiera glutenu i laktozy.
Kraj pochodzenia: Filipiny
Masa netto: 280g
Beata L
Jestem cukrzykiem i już od dawna zamieniłam zwykły cukier na ten cukier kokosowy.Wolny od GMO nie zawiera glutenu ani laktozy.Naturalny produkt bez żadnych sztucznych barwników,,aromatów i konserwantów.Ma taki delikatny karmelowy smak i jest o wiele zdrowszy od zwykłego cukru.Zawiera więcej pierwiastków niż inne naturalne substancje słodzące. Niezastąpiony w mojej kuchni.Używam go do wszelkich wypieków,naleśników i innych słodkości jak również słodzę nim ciepłe i zimne napoje.Po prostu rewelacja dla cukrzyków.